2x actrises gezocht voor short fictie film
Kay van der Valk
Barba Loesoe is een komedie met een onderwerp waar veel mensen zich op een bepaalde manier wel in kunnen verplaatsen. Een obstakel in de liefde. In deze film is dat obstakel een baard. Waarschijnlijk een vrij zeldzaam obstakel en daarom juist komisch in mijn ogen. Het verhaal zit vol overdrijvingen die ontstaan door de herhaling van herkenbare, geloofwaardige situaties, niet door absurdisme binnen een scène. Mijn doel is dat de kijker zich gaat afvragen wat zij zouden doen in zo‘n situatie.

Logline

39 JARIGE JOS KOMT TERUG VAN EEN REIS.... MET GEZICHTSBEHARING. SOFIE DE VRIENDIN VAN JOS EIST DAT HIJ KIEST TUSSEN HAAR OF Z’N BAARD.

Synopsis:

Jos komt terug van een reis van twee maanden, met een baard. Wanneer hij aanbelt bij zijn vriendin, merkt hij dat zijn vriendin, Sofie zich ongemakkelijk gedraagt. Jos heeft geen idee waarom maar windt zich er niet teveel over op. Sofie heeft een romantisch diner’tje klaargezet. Aan het diner vertelt Sofie dat ze de baard van Jos walgelijk vindt en dat hij maar een andere slaapplek moet zoeken tot hij zijn baard geschoren heeft. Jos belt een vriend die in het buitenland zit en vraagt of hij in zijn lege appartement mag slapen. Wanneer Jos eenzaam in het donkere en lege appartement van zijn vriend zit, heeft hij veel tijd om over zijn keuze na te denken. Het beste zou zijn als Sofie haar gedachten verandert over zijn baard en het gewoon accepteert, dan kan Jos namelijk allebei zijn ‘geliefden’ houden. Er is maar kleine kans dat Jos zijn baard afscheert want hij hecht veel waarde aan. Jos belt zijn vriend voor advies en die raadt hem aan om zijn baard te scheren, ‘’want het is maar een baard’. Na een tijdje begint Sofie Jos op te jagen met sms’jes en met de vraag of hij zijn baard al heeft afgeschoren. Het is nu zaak van Jos om zich hier niet door te laten verleiden. Maar Jos gaat overstag en besluit zijn baard te gaan scheren. Hij besluit een scheerapparaat te gaan kopen bij de Turkse winkel op de hoek. In de winkel ziet hij een vrouw waar hij meteen smoorverliefd op wordt. Zij ziet Jos ook. Ze laat het pak melk vallen dat ze in haar handen had. Jos rent er naartoe om haar te helpen. Hij vraagt of ze een keer iets wil met hem wil gaan drinken terwijl de melk van haar vingers af drupt. Harriëtte hoeft daar niet lang over na te denken. Ze schudt enthousiast haar hoofd. Hand in hand lopen samen de winkel uit.

Type
studentenproductie

Lokatie
Den Haag

Omschrijving
Wij zoeken:

Een vrouwelijke actrice voor de rol van Sofie de vriendin van Jos (de hoofdrol). Iemand tussen de 35 en 50 jaar met bij voorkeur bruin haar en niet langer dan 1,80. De acteur van Jos heeft veel acteer ervaring en heeft in meerdere soap's gespeeld. Dus het zou fijn zijn als de actrice die Sofie gaat spelen goed mee kan in de acteer ervaring van "Jos". Deze actrice hebben wij twee dagen nodig en zal spelen in 2 kleine scenes en een grote. Deze grote scene is dan ook de belangrijkste scene van de film.

Een vrouwelijke actrice voor de rol van Harriëtte. Harriëtte is de persoon die Jos ontmoet in de laatste scene.Wij zoeken hier voor iemand die bruin haar heeft, onder de 1,65 is in lengte en tussen de 35-50 jaar is. De acteer ervaring hoeft niet super goed te zijn aangezien Harriëtte weinig dialoog heeft. Deze actrice hebben wij nodig voor 1 draaidag.

Periode
De film zal in drie dagen gefilmd worden. Deze 3 dagen zullen tussen 9 en 22 maart plaatsvinden.

Wat bieden wij?
Ons budget is vrij laag dus het beste wat we kunnen bieden binnen ons budget is een totale vergoeding van de reiskosten en eten naar keuze.

Reageren / meer informatie
Je moet inloggen om te reageren
Let op: Berichten die geplaatst worden op filmcastings.nl worden niet vooraf gecontroleerd. Gebruik je gezonde verstand bij het reageren op berichten en het versturen van persoonlijke informatie. Wij keuren het af als je ergens voor moet betalen om een rol te bemachtigen. Voor meer informatie hierover: kijk hier

Denk je dat er iets mis is met dit specifieke bericht?
Meld het ons direct via de -meld niet ok- knop.


meld NIET OK stuur naar een vriend stuur een reactie


Bericht geplaatst door: Kay van der Valk
login om te reageren op dit bericht
Op: 12-02-2020 / 635 x bekeken
Categorie: Onkostenvergoeding (bv reisvergoeding) , 30-50 , Vrouw
bekijk profiel