Ouders en kind- acteurs gezocht!
Esmee Ruiter
Een two minute, studentenproductie.
Werktitel: Held op Sokken
Logline: Een kind ziet zijn ouders ruziën, wil dit oplossen en maakt een lijst met oplossing-opties. Hij voert deze uit, bij optie Z leidt dit tot een gesprek met zijn/haar ouders, welke lachen. Het kind denkt dat zijn doel bereikt is.
Begin
Het kind ligt op bed, beneden hoort hij zijn ouders luidruchtig discussiëren over een uitstapje die zijn vader niet wilt maken. Hij loopt naar beneden en kijkt door de deuropening naar zijn ouders, ze staan tegenover elkaar en schreeuwen naar elkaar. Het kind ziet er geschrokken uit, hij draait zich om en rent naar zijn kamer.
Midden
Het kind zit op zijn kamertje en maakt een lijst van optie A tot optie Z. Het zijn opties waarmee hij de ruzies van zijn ouders wil laten ophouden. Vervolgens zie je in kleine flarden hoe hij een aantal opties uitwerkt. Bij elke poging, zie je hem/haar daarna deze optie doorstrepen. Het zijn oplossingen die duidelijk vanuit een kind geschreven zijn, en hebben daardoor iets naïefs en grappigs. Uiteindelijk is hij/zij bij optie Z beland.
Eind
Het kind voert optie Z uit, hij verstopt de afstandsbediening. De ouders krijgen ruzie en beschuldigen elkaar ervan dat hij kwijt is. De moeder schreeuwt naar vader dat hij altijd slordig is en alles kwijtraakt, vader gaat hier op zijn beurt weer op in en zegt dat zij in alles het slechtste scenario ziet. Het kind loopt de kamer binnen met de afstandsbediening en een groot vel in zijn hand. De ouders vallen stil en kijken hem vragend aan. Kind legt de afstandsbediening neer en houdt het vel vast. Op het vel staan ‘do’s en dont’s’. Hij legt ze kort uit en de ouders blijven vragend kijken. Uiteindelijk rond het kind zijn verhaal af, en de ouders kijken elkaar aan en beginnen te lachen. Het kind kijkt er naar en begint ook te lachen. In zijn ogen is het plan gelukt.

Type
studentenproductie

Lokatie
Rond Amsterdam

Omschrijving
- Een kind (j/m) tussen de 8 en 11 jaar
- Een vader tussen de 35 en 40 jaar.
- Een moeder tussen de 35 en 40 jaar.

Periode
De draaidagen zijn donderdag 22 en vrijdag 23 maart van ongeveer 9.00 uur tot 18.00 uur.

Wat bieden wij?
Wij bieden jullie reiskostenvergoeding en een gezellige dag. Het eindproduct sturen wij ook naar jullie op.

Reageren / meer informatie
Je moet inloggen om te reageren


meld NIET OK stuur naar een vriend stuur een reactie


Let op: Berichten die geplaatst worden op filmcastings.nl worden niet vooraf gecontroleerd. Gebruik je gezonde verstand bij het reageren op berichten en het versturen van persoonlijke informatie. Wij keuren het af als je ergens voor moet betalen om een rol te bemachtigen. Voor meer informatie hierover: kijk hier

Denk je dat er iets mis is met dit specifieke bericht?
Meld het ons direct via de -meld niet ok- knop.
Bericht geplaatst door: Esmee Ruiter
login om te reageren op dit bericht
Op: 11-03-2018 / 789 x bekeken
Categorie: Onbetaald , 0-10 , 10-18 , 30-50 , Man , Vrouw
Verloopt op: 22-03-2018
bekijk profiel