Acteurs gezocht voor studentenfilm
Esmee Ruiter
Hallo!
Wij zoeken acteurs voor een filmproject voor school. Een zwaar mishandelde jongen met dwangneurose merkt dat hij zich al jarenlang heeft afgeschermd van sociaal contact, pijn en emoties van anderen. Hij begint te verlangen naar affectie en liefde van de mensen om hem heen en hij begint meer begrip te krijgen voor zwakte en emotie. Op aanvraag kunnen wij een script toesturen.

Type
studentenproductie

Lokatie
Rond Amsterdam

Omschrijving
Wij zoeken 2 actrices en 5 acteurs.
• Jonas (protagonist): Jonas is een jongen van ongeveer 19 jaar oud. Hij is slank en heeft bruin haar. Zijn ouders zijn extreem streng, ze vinden dat succes altijd de belangrijkste prioriteit blijft. Jonas heeft een dwangstoornis en hij moet vaak bepaalde handelingen herhalen of perfect uitvoeren omdat hij anders in paniek raakt. Als kind was hij als gevolg van zijn dwangstoornis vaak bang en hij moest snel huilen. Zijn ouders vonden dit zwak, ze vonden hem een mislukkeling. Volgens zijn ouders was er geen plek voor een zwak kind in hun familie. Ze straften Jonas als hij verdrietig was of huilde. Jonas was dus niet geliefd door zijn ouders, hij weet niet hoe het voelt om geliefd te zijn. Doordat hij mishandeld werd associeert hij zwakte en gevoeligheid met pijn en nam hij dezelfde houding aan tegen zwakte als zijn ouders. Jonas heeft geen vrienden, sociaal contact heeft hem alleen maar ellende bezorgt en dat heeft hij al genoeg. Hij woont samen met zijn broer in een appartement.  Het enige sociale contact dat Jonas heeft is zijn broer en de mensen waar zijn broer mee omgaat. Hij heeft sinds hij 2 jaar geleden uit huis is gegaan al geen contact meer gehad met zijn ouders. Jonas gaat niet vaak van huis, hij studeert thuis omdat hij niks met andere mensen te maken wilt hebben. Door de loop van het verhaal begint Jonas te merken de manier waarop hij naar zwakte en gevoeligheid kijkt hetzelfde is als zijn ouders. Hij vertoont zelfs gedrag dat lijkt op dat van zijn ouders. Hij wilt niet op zijn ouders lijken en begint te snappen dat hij zijn zwakke kant niet kan blijven onderdrukken.

• Tim (antagonist): Een vriendelijke slimme jongen van 21, hij is eigenlijk een beetje het tegenovergestelde van zijn broertje. Hij is wat steviger en hij heeft donkerblond/bruin haar. Tim houdt van sociaal contact en heeft vaak vrienden over de vloer. Hij haalt vaak goede cijfers en zijn ouders waren tevreden over zijn prestaties, zijn ouders waren als nog niet vriendelijk tegen hem en bleven hem altijd pushen meer te bereiken. Tim wordt nog steeds niet goed behandelt door zijn ouders maar ze hebben zo nu en dan nog wel contact over zijn opleiding. Hij wilt zijn ouders nog altijd trots maken. Tim heeft ook wat overgehouden aan zijn zware jeugd, hij wordt vaak emotioneel en huilt wel eens na zware gesprekken met zijn ouders.

• Julian (bijrol): Julian (begin 20 of iets jonger) is een lange jongen met bruin haar, hij is slank en goed gekleed. Julian is een van de beste vrienden van Tim en Sam, hij is vaak bij hem thuis en voelt zich erg op zijn gemak in het appartement. Julian komt zelfverzekerd over en maakt constant flauwe grappen over zijn vrienden. Hij heeft een uitgesproken mening en het maakt hem niks uit wat anderen van hem vinden. Hij vindt Jonas maar raar en snapt niet waarom hij nooit naar buiten gaat en waarom hij geen vrienden heeft.

• Sam (bijrol): Sam (begin 20 of iets jonger) heeft een normaal postuur en blond haar, hij kleedt zich redelijk saai en droogjes. Sam is een goede vriend van Tim en Julian. Sam is niet heel slim maar wel heel vriendelijk. Hij heeft vaak geprobeerd Jonas te betrekken in de kring maar met weinig succes.

• Lara (bijrol): Lara (begin 20 of iets jonger) is een losse meid, ze is slank en ze draagt meestal relaxte kleding als ze bij Tim is. Lara is de vriendin van Tim en is bijna altijd in het appartement van Tim en Jonas. Ze vindt Jonas soms vervelend omdat hij zo   perfectionistisch is, maar ze begrijpt dat het door zijn dwangstoornis komt en accepteert het als hij vreemde dingen doet.

• Kris (bijrol): Kris is 41 jaar oud, hij ziet er strak uit en heeft een normaal postuur. Kris is de vader van Jonas en Tim en was tijdens hun jeugd niet vaak thuis. Hij mishandelde zijn zoons als ze niet zo sterk en zelfverzekerd als hijzelf waren. Zijn carrière als bankier is belangrijk en werk gaat altijd boven alles.

• Miranda (bijrol): Miranda is 36. Ze kleedt zich netjes en heeft een mooi figuur. Miranda is veel thuis, ze deed eigenlijk alles qua opvoeding van de twee zoons. Ze was altijd heel druk bezig met de kinderen en wat ze aan het doen zijn. Miranda vindt het ook heel belangrijk dat ze twee perfecte zoons heeft en deed er alles aan om ze te dwingen een correct leven te leiden. Wanneer Miranda iets niet zelf op kan lossen laat ze het aan Kris over.

• Jonge Jonas (bijrol): Jonas is een jongen van ongeveer 6-9 jaar oud. Hij is slank en heeft bruin haar. Zijn ouders zijn extreem streng, ze vinden dat succes altijd de belangrijkste prioriteit blijft. Jonas heeft een dwangstoornis en hij moet vaak bepaalde handelingen herhalen of perfect uitvoeren omdat hij anders in paniek raakt. Als gevolg van zijn dwangstoornis is hij vaak bang en moet hij snel huilen. Zijn ouders vinden dit zwak, ze vinden hem een mislukkeling. Volgens zijn ouders is er geen plek voor een zwak kind in hun familie. Ze straffen Jonas als hij verdrietig was of huilde. Jonas was dus niet geliefd door zijn ouders, hij weet niet hoe het voelt om geliefd te zijn. Doordat hij mishandeld word associeert hij zwakte en gevoeligheid met pijn en neemt hij dezelfde houding aan tegen zwakte als zijn ouders. Jonas heeft geen vrienden, sociaal contact heeft hem alleen maar ellende bezorgt en dat heeft hij al genoeg.

Periode
De draaidagen zijn maandag 19 en dinsdag 20 februari as., ongeveer van 9.00 uur s'morgens tot ongeveer 19.00 uur s'avonds. Er zijn ongeveer 7 scenes te schieten deze dagen. 

Wat bieden wij?
Wij bieden jullie acteerervaring. Reiskosten vergoeden wij. Uiteraard zullen wij jullie in de aftiteling zetten en sturen wij via We-Transfer een kopie toe.

Reageren / meer informatie
Je moet inloggen om te reageren


meld NIET OK stuur naar een vriend stuur een reactie


Let op: Berichten die geplaatst worden op filmcastings.nl worden niet vooraf gecontroleerd. Gebruik je gezonde verstand bij het reageren op berichten en het versturen van persoonlijke informatie. Wij keuren het af als je ergens voor moet betalen om een rol te bemachtigen. Voor meer informatie hierover: kijk hier

Denk je dat er iets mis is met dit specifieke bericht?
Meld het ons direct via de -meld niet ok- knop.
Bericht geplaatst door: Esmee Ruiter
login om te reageren op dit bericht
Op: 09-02-2018 / 813 x bekeken
Categorie: Onkostenvergoeding (bv reisvergoeding) , 0-10 , 18-30 , 30-50 , Man , Vrouw
Verloopt op: 21-02-2018
bekijk profiel