Acteurs en actrices gezocht voor toneelstuk
Mike Schmitz Producties
LET OP: Dit betreft een toneelproductie, geen filmproductie!


Enkel schimmen en harde muziek. Een stem en dan een schot. Levenloos op de vloer.

Vader is een streng christelijke man met de christelijke normen en waarden hoog in het vaandel. Hij gaat naar de kerk, bid en probeert volgens de leefregels van de bijbel te leven. Hij heeft één zoon: Simon, met wie hij lief en leed deelt. Echter is er één probleem. Simon, ach die lieve Simon is homoseksueel.

De Christenontsnapping neemt je mee in een terugblik naar de crisis tussen Simon en Vader. Een stuk dat zich afspeelt buiten tijd en ruimte onder leiding van Lilith, de moeder van demonen. Een herbeleving van de strijd tussen Simon en Vader.

Type
semi-professionele productie

Lokatie
Rotterdam

Omschrijving
Voor mijn eindexamenproductie zoek ik spelers die willen komen auditeren op woensdagavond 31 oktober.

Ik zoek acteurs en actrices voor de volgende rollen:


Vader (30 – 60)

Nu van middelbare leeftijd is hij vader van Simon en geboren en getogen christen. Een zachtaardige man met aandacht voor zijn naasten. Geen klusje is teveel. Na de coming-out van zijn zoon zit vader in de knoop met zijn normen en waarden. Vader wil zijn zoon de liefde schenken die hij verdiend, maar vader wil ook niet dat hij in de hel beland. Uit angst praat vader er niet over met Simon, in de hoop dat het wel weggaat.

Levi (20 – 30)

Levi is de vriend en lover van Simon. Een echte rebel. Hij heeft geen begrip of liefde voor intolerantie tegenover de lgbt-community. Het liefst draagt hij elke dag de regenboogvlag. Zero-tolerance voor men die niet pro-lgbt is. Hij kan het niet uitstaan dat Simon zijn vader zo in bescherming neemt. Voor het christelijke gedachtegoed is toch geen plaats op deze wereld?

Simon (20 – 30)

Simon is de zoon van vader. Impulsief en vatbaar voor manipulatie. Simon heeft de zachtaardigheid van zijn vader overgenomen. Het liefste ziet hij beide kanten van het verhaal. Zijn vaders christelijke opvattingen doen hem wel zeer. Het liefste wil hij zijn vader blij maken met het geluk dat hij heeft gevonden. Echter beginnen de opvattingen van Levi te wortelen bij Simon.

Lilith (De eerste Succubus of moeder van demonen) (20 – 40)

Lilith was de eerste vrouw van Adam, voor Eva. Zij werd door God geschapen uit leem. Lilith ging in op het voorstel van Adam om seks te hebben maar weigerde onderop te liggen omdat ze tegelijk waren geschapen. Na de ruzie en het achterhalen van Gods onuitsprekelijke naam vluchtte ze weg naar de woestijn. Daar had ze orgies met woestijngeesten en baarde ze veel demonen. In sommige kringen wordt Lilith gezien als het symbool voor feminisme. Ze is een verleidster, bedrieger en kwelt mannelijke en vrouwelijke kinderen. Echter is ze zich bewust van haar fouten, en ervaart ook spijt en schuld.

De gevallen engelen (Geen leeftijd)

De gevallen engelen of demonen zijn engelen die verworpen zijn uit het primum mobile (de sfeer van engelen) van het Paradiso (paradijs). Als immorele handlangers van Satan zijn zij naar de aarde gestuurd om de mens te beproeven, ziekten te verspreiden en zielen te vernietigen van ieder die niet onder Gods bescherming valt.
De gevallen engelen zijn de kinderen van Lilith. Ze zijn erg nieuwsgierig, speels en maken constant sissende en demonische geluiden, alsof de dood is ontwaakt. Ze leven in constante chaos en duisternis. Overal waar zij komen volgt een sfeer van eenzaamheid en bedrog. Huiverig om gezien te worden pakken zij hun prooi alleen wanneer deze in eenzame toestand verkeert.

Periode
De auditie zal plaatsvinden op woensdagavond 31 oktober in Theater In De Lugt in Rotterdam

Repetitiedata:
November 2018 - Juni 2019

Aantal repetities: 50

10 repetities van november tot december
De repetities in 2018 vinden voornamelijk plaats op zaterdagen van 10:00 tot 16:00

40 repetities van januari tot juni
De repetities vanaf januari vinden voornamelijk plaats op de woensdagavond + elke maand een heel weekend

Speeldata: 31 mei, 1 & 2 Juni

Wat bieden wij?
Koffie & thee tijdens de repetities
Een toevoeging aan je portfolio
Filmopnames van de voorstelling
Een eenmalige vergoeding van € 50,-

Reageren / meer informatie
Je moet inloggen om te reageren


meld NIET OK stuur naar een vriend stuur een reactie


Let op: Berichten die geplaatst worden op filmcastings.nl worden niet vooraf gecontroleerd. Gebruik je gezonde verstand bij het reageren op berichten en het versturen van persoonlijke informatie. Wij keuren het af als je ergens voor moet betalen om een rol te bemachtigen. Voor meer informatie hierover: kijk hier

Denk je dat er iets mis is met dit specifieke bericht?
Meld het ons direct via de -meld niet ok- knop.
Bericht geplaatst door: Mike Schmitz Producties
login om te reageren op dit bericht
Op: 08-10-2018 / 885 x bekeken
Categorie: Onkostenvergoeding (bv reisvergoeding) , 10-18 , 18-30 , 30-50 , 50+ , Man , Vrouw
Verloopt op: 30-10-2018
bekijk profiel